TU trebuie sa te implici

Am gasit o poveste foarte veche...dar foarte inteleapta.

Fiecare, Oricine, Cineva, … Nimeni

ION Fiecare, GEORGE Oricine, MIHAI Cineva si NICOLAE Nimeni, toti patru sunt vecini. Sunt niste oameni foarte cumsecade, trec drept oameni de clasa inalta. Ii intalniti pretutindeni.

Toti patru sunt membrii unei Biserici. Fiecare, Oricine, Cineva si Nimeni! Sunt niste membrii foarte ciudati. Nu au capriciile lor, ca fiecare din noi e diferit de ceilalti, dar acestia au o mentalitate aparte supra Bisericii si asupra misiunii.

Iata de exemplu activitatea lor in ziua Domnului.
Fiecare de obicei ramane acasa duminica pentru ca trebuie sa se odihneasca. De data aceasta s-a dus la pescuit. De ce ? Ca sa aiba ce povesti a doua zi la serviciu.

Oricine ar vrea sa vina la biserica. Are intentii bune si serioase. Doar ca-si aduce aminte de un lucru: Cineva s-a suparat pe pastor din cauza unor lucruri pe care le-a spus dintr-o pilda a Domnului cu lumina care in loc sa lumineze face numai fum. Si Cineva sustine ca pastorul l-a vizat direct pe el. Daca Oricine merge la Biserica, atunci se supara Cineva. Si atunci, ca sa nu fie suparare, Oricine si Cineva au hotarat mai bine sa stea amandoi acasa.

Imaginati-va cine a mers la Biserica: Nimeni! E gluma? Dintre toti, Nimeni e sigurul om cumsecade.
Cine merge sa faca vizite: Nimeni.
Cine vine la munca voluntara? Nimeni.
Cine se duce sa ajute pe frati, cand au nevoie de ajutor? Nimeni.
Cel mai harnic, cel mai darnic, cel mai saritor, cel mai plin de zel e el. Adica: NIMENI.

Odata pastorul a facut apel. Era nevoie de un invatator la scoala duminicala. Fiecare a crezut ca merge Oricine, iar Oricine a crezut ca merge Cineva. Stiti cine s-a dus pana la urma? Nimeni.
Apoi s-a mutat prin vecini un strain care era necredincios. Era de datoria lor sa se duca sa-l castige la Hristos. Fiecare s-a gandit: poate ii vorbeste Cineva.

S-a inselat . Oricine ar fi putut face un efort si sa spuna vecinului despre mantuire, dar zis ca sa nu fie el primul. Deja stiti cine s-a dus sa-l castige pe noul vecin la Domnul: Nimeni.

Morala: Toti suntem raspunzatori de lucrarea Domnului si mantuirea altora. Daca spunem in sinea noastra ca lucrarea sfanta o face Fiecare, sau Oricine sau Cineva, o va face Nimeni.

Suntem membrii intr-o biserica in care "NIMENI" nu are loc. Aici trebuie sa fim noi cei care facem treaba, noi cei care ne implicam...noi cei care lucram. Eu personal ma simt extrem de recunoscator pentru Biserica Betel...si vreau ca orice ar fiu gata de slujire in fiecare moment in care este nevoie.

Nu uitati...as vrea ca si grup sa ne implicam intr-o lucrare serioasa in biserica. Va rog sa va ganditi serios la aceasta problema. Va rog sa va rugati pentru aceasta lucrare...va rog facem o lucrare asa cum Domnul Isus ne-o cere...vrem sa fim un grup puternic...dar ca sa fim asa trebuie sa fim un grup gata de orice lucrare, gata de implicare si gata de jertfa.

Domnul Isus sa fie cu voi,
Emy
0 Responses

Trimiteți un comentariu

  • Abonare prin e-mail la postari

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Persoane interesate

    toateBlogurile.ro