Subiectele pentru intalnirile de grup
Vreau sa deschid un subiect despre subiectele pe care v-ar placea sa le abordam la grup si vreau sa propuneti de oridecate ori va vine ceva in minte...dati o fuga pana aici pe blog si lasati un comentariu cu ideea avuta:D...va rog

Si inainte de fiecare intalnire o sa incercam sa tratam putin subiectul respectiv.

Va multumesc.

Emy
Etichete: 5 comentarii | edit post
Harul!


Ca să fiu în consonanţă cu ce-a spus Emy mai devreme, ok, nu de aceea ci pentru că trebuie... Adică azi pur şi simplu a pus capac. Aţi simţit vreodată că... "de data asta chiar eu sunt de vină, o merit, mi-e şi ruşine să mă rog", adică Dumnezeu te ajută, dar trebuie să-ţi faci şi tu partea, nu? Şi totuşi atunci te loveşte din plin, e mare, e peste tot, Îl simţi... şi nu poţi decât să rămâi uimit şi să zici...Doamne, de ce eşti aşa de bun? Da... se numeşte Har.

Ştiu că ştim toţi că nu datorită meritelor noastre ne binecuvântează Dumnezeu, toată lumea ştie teoria, dar parcă totuşi ne place să ne gândim... hmmm, azi am citit atâta din Biblie, m-am rugat atâta, chiar am ajutat pe cutare şi cutare... checked, checked... Doamne, acuma poţi să mă binecuvântezi. O, cât de mult şi des de înşeală cel rău, ne presară această minciună în inimi. 

Nu, nu merităm nimic, niciodată nu vom putea ajunge să merităm Harul şi Dragostea lui Dumnezeu. Pot spune că mă simt învăluită de Harul Lui şi mă simt aşa de mică, dar sunt fericită pentru că El Îşi arată puterea în slăbiciunile mele şi mă întăreşte. Tot ce poţi face e să râzi, să râzi de momentele în care te-ai îngrijorat, cum să te îngrijorezi când ai un Dumnezeu aşa de mare şi Harul Lui e peste toooot...Îl poţi atinge, Îl poţi mirosi, Îl poţi auzi...

MULŢUMESC, ISUSE!


Si eu am pentru ce sa ii dau multumire
Daca eu as fi un corb
Eu n-as putea trai ca orb.
Cum sa nu ii multumesc,
Cind ingeri puii mi-I hranesc?
Dac-as fi-n padure-arici,
Eu L-as slavi pe Domnul si nici
Nu mi-ar pasa ca ride de mine lumea.


Cor:
Toti avem pentruce
Sa-I dam multumire,
Si stelele si dealurile,

Copacii spre cer
Sa bata din palme.
Dac-as fi un crocodil,
I-as multumi Domnului umil;

Ca in valuri am mereu
Un zimbet larg pe chipul meu.
Dac-as fi hipopotam,
I-as multumi ca sint titan,
N-as fi minios ca nu-s cel mai frumos!


Dac-as fi-n pustiu un leu,
M-as inchina Domnului si eu.
Dac-as fi-bn birlog un urs,
I-as multumi Lui in ascuns.
Dac-as fi un papagal,
As repeta: “lauda-L, lauda-L pe El”
Cel care m-a creat sa fie laudat!!!

Pentru mine aceasta melodie inseamna mult mai mult decat doar simple cuvinte. Pe la 5-6 ani am avut timpanele perforate...asta a insemnat o perioada de 4-5 luni in care nu am dormit decat putine nopti...in fiecare noapte plangeam iar parintii mei aveau meseria de a ma plimba in brate noapte de noapte ca sa ma linistesc...sunt multe medicamente in lumea asta...dar cateodata niciunul nu este atat de eficient ca si imbratisarea parintilor.

Ei bine dintre toate chestiile imi aduc aminte cateva nopti lungi cu dureri cumplite de urechi. Nopti in care tati ma lua in brate si zicea: "Emy ce sa iti cant sa nu te mai doara asa de tare?"...si eu ziceam... "Ceva cu animale tati." Si incepea sa cante cantarea aceasta....si dupa nopti si nopti de nesomn...dupa kilometrii intregi de plimbat prin casa cu un copil in brate care plange neincetat avea putere sa cante: "Toti avem pentru ce sa-i dam multumire..."

Cateodata este atat de greu sa dam multumire...cateodata...parca nu avem nici un chef sa fim multumitori...sau pur si simplu uitam ca AVEM motive de multumire...cateodata viata este atat de buna si de frumoasa incat uitam de cel care face viata noastra asa....uitam ca Domnul Isus este cel care ne binecuvinteaza cu o asa viata....asa ca facem pe incapatanatii....facem pe uitucii, facem pe nestiutorii...adica...daca toate binecuvantarile care le avem in viata sunt din cauza mea totusi, din cauza eforturilor mele....daca tot ce am este doar efortul muncii mele...daca....

“Ce voi face? Fiindca nu mai am loc unde sa-mi strang rodurile. Iata, a zis el, ce voi face: Imi voi strica granarele si voi zidi altele mai mari. Acolo voi strange toate rodurile si toate bunatatile mele si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani. Odihneste-te, mananca, bea si veseleste-te !”

“Nebunule, chiar in noaptea asta ti se va cere sufletul si toate lucrurile pe care le-ai pregatit ale cui vor fi?”

Nimic din ce avem nu este al nostru...nimic din ce primim nu primim pentru ca am meritat...ci totul se datoreaza Domnului Isus...si bunatatii Lui fara de margine.

Domnul Isus sa ne dea o viata multumitoare,
Emy
TU trebuie sa te implici

Am gasit o poveste foarte veche...dar foarte inteleapta.

Fiecare, Oricine, Cineva, … Nimeni

ION Fiecare, GEORGE Oricine, MIHAI Cineva si NICOLAE Nimeni, toti patru sunt vecini. Sunt niste oameni foarte cumsecade, trec drept oameni de clasa inalta. Ii intalniti pretutindeni.

Toti patru sunt membrii unei Biserici. Fiecare, Oricine, Cineva si Nimeni! Sunt niste membrii foarte ciudati. Nu au capriciile lor, ca fiecare din noi e diferit de ceilalti, dar acestia au o mentalitate aparte supra Bisericii si asupra misiunii.

Iata de exemplu activitatea lor in ziua Domnului.
Fiecare de obicei ramane acasa duminica pentru ca trebuie sa se odihneasca. De data aceasta s-a dus la pescuit. De ce ? Ca sa aiba ce povesti a doua zi la serviciu.

Oricine ar vrea sa vina la biserica. Are intentii bune si serioase. Doar ca-si aduce aminte de un lucru: Cineva s-a suparat pe pastor din cauza unor lucruri pe care le-a spus dintr-o pilda a Domnului cu lumina care in loc sa lumineze face numai fum. Si Cineva sustine ca pastorul l-a vizat direct pe el. Daca Oricine merge la Biserica, atunci se supara Cineva. Si atunci, ca sa nu fie suparare, Oricine si Cineva au hotarat mai bine sa stea amandoi acasa.

Imaginati-va cine a mers la Biserica: Nimeni! E gluma? Dintre toti, Nimeni e sigurul om cumsecade.
Cine merge sa faca vizite: Nimeni.
Cine vine la munca voluntara? Nimeni.
Cine se duce sa ajute pe frati, cand au nevoie de ajutor? Nimeni.
Cel mai harnic, cel mai darnic, cel mai saritor, cel mai plin de zel e el. Adica: NIMENI.

Odata pastorul a facut apel. Era nevoie de un invatator la scoala duminicala. Fiecare a crezut ca merge Oricine, iar Oricine a crezut ca merge Cineva. Stiti cine s-a dus pana la urma? Nimeni.
Apoi s-a mutat prin vecini un strain care era necredincios. Era de datoria lor sa se duca sa-l castige la Hristos. Fiecare s-a gandit: poate ii vorbeste Cineva.

S-a inselat . Oricine ar fi putut face un efort si sa spuna vecinului despre mantuire, dar zis ca sa nu fie el primul. Deja stiti cine s-a dus sa-l castige pe noul vecin la Domnul: Nimeni.

Morala: Toti suntem raspunzatori de lucrarea Domnului si mantuirea altora. Daca spunem in sinea noastra ca lucrarea sfanta o face Fiecare, sau Oricine sau Cineva, o va face Nimeni.

Suntem membrii intr-o biserica in care "NIMENI" nu are loc. Aici trebuie sa fim noi cei care facem treaba, noi cei care ne implicam...noi cei care lucram. Eu personal ma simt extrem de recunoscator pentru Biserica Betel...si vreau ca orice ar fiu gata de slujire in fiecare moment in care este nevoie.

Nu uitati...as vrea ca si grup sa ne implicam intr-o lucrare serioasa in biserica. Va rog sa va ganditi serios la aceasta problema. Va rog sa va rugati pentru aceasta lucrare...va rog facem o lucrare asa cum Domnul Isus ne-o cere...vrem sa fim un grup puternic...dar ca sa fim asa trebuie sa fim un grup gata de orice lucrare, gata de implicare si gata de jertfa.

Domnul Isus sa fie cu voi,
Emy
Fara teama in noul An

Psalmul 23:4
4 Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii,nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine.

Psalmul 23 este unul dintre psalmii cu care suntem extrem de obisnuiti. Eu l-am invatat pe la 4-5 ani si am inceput sa il zic in biserica. Oricum la varsta aia aveam o logica extrem de interesanta...asa ca am ajuns la o chestie de genu....valea umbrei mortii = locul in care exista morti...deci in valea umbrei mortii nu poti sa te temi decat de morti....asa ca ajungeam in fata bisericii si ziceam ceva de genu: Chiar daca ar fi sa trec prin valea umbrei mortii nu ma tem de nici un mort.
Ei bine ajungeam acasa si mami ma lua frumos si incepea sa imi explice: Emy...chiar daca ar fi sa trec prin valea umbrei mortii nu ma tem de nici un rau...asa scrie in Biblie...da...mami...asa este...te cred. Ajungeam data urmatoare in fata bisericii: Chiar daca ar fi sa trec prin valea umbrei mortii nu ma tem de nici un...(faceam o pauza...ma intorceam catre mami...zambeam asa smechereste...si continuam) mort. Nici o explicatie logica nu infrangea logica mea...si faptul ca faceam o biserica intreaga sa rada:D.

Dincolo de toate astea...ceea ce gasesc eu in acest verset ma incurajeaza in fiecare moment, si mai ales acum la inceput de an.
Valea umbrei mortii...este un loc teribil...dar de ce este valea umbrei mortii...si nu este drumul umbrei mortii...sau varful umbrei mortii. Pentru ca intr-o vale totul este mai periculos. Intr-o vale esti mai expus pericolelor decat in oricare alt loc.

Dex-ul defineste VÁLE, văi, s.f. 1. Depresiune, adâncitură de teren alungită, străbătută (permanent sau vremelnic) de o apă curgătoare; regiune de şes situată sub nivelul ţinuturilor din jur.

In mod special istoria tarii noastre este presarata de vai. Adica noi intotdeauna am fost un popor mai mic atacat de cei mai mari. Dar asta nu inseamna ca am mancat bataie de fiecare data. Acum imi vinein minte batalia de la Posada cand am castigat datorita unei vai...cea de la Posada. Armata romana a prins armata inamica in timp ce trecea printr-o vale...si i-a invins datorita unei pozitii strategice mult mai bune.

Noi ca si oameni in aceasta lume suntem intotdeauna inferiori strategic fortelor celui rau. Niciodata nu vom putea sa fim pe varful muntelui in lupta noastra contra celui rau...si niciodata nu vom reusi singuri sa facem fata atacurilor. Nu stiu prin ce vai ati trecut...sau prin ce vai treceti...dar si eu am avut numeroase vai la viata mea...in care am fost invins fara sa pot sa schitez nici un fel de gest de aparare. Am trecut prin valea minciunii, prin valea vorbitului de prostii, prin valea gandurilor nebune, prin valea faptelor nebune si asa mai departe. Probabil valea in care am fost invins cel mai des a fost valea mandriei. Am dus multe lupte acolo...am pierdut multe lupte acolo...am fost invins de multe ori acolo dar a fost si momentul in care s-a implinit partea versetului.

...nu ma tem de nici un RAU caci TU esti cu mine. In momentul in care stiu ca nu sunt singur in vale..cand stiu ca Dumnezeu este cu mine...ma gandesc din nou la Batalia de la Posada...de data asta inamicul mai numeros este sus si eu sunt jos...dar nu sunt singur...cand stiu ca El e cu mine...ma simt ca si cum as fi intr-un tanc...si inamicul numeros este inarmat doar cu arc si sageti. Si atunci stiu ca NIMIC nu se poate atinge de mine...

Suntem in 2010...nu stiu politic si economic cum va fi...dar stiu ca va fi un an plin de vai...un an plin de situatii covarsitoare...si pentru noi un an plin de momente de inferioritate in fata celui rau. Nu putem sa facem nimic in acele momente decat sa zicem...Doamne Isuse fi cu mine...chiar daca sunt aici si acum...vreau sa fi cu mine...sunt copilul tau...nu vreau sa merg singur...nu vreau sa cad rapus de puterea celui rau, singur nu am ce sa fac, singur nu pot sa izbutesc...singur sunt pierdut.

Va doresc la toti un an nou binecuvantat,
Va doresc la toti un an victorios.
Emy
Evadare..
Stam de atatea ori si ne gandim.. Doamne..ce sa fac mai mult pentru Tine.. cum sa fac sa`mi creasca tot mai mult credintza..cum sa fac sa invatz sa ma inchin asa cum iti doresti..cum sa Te laud asa cum meritzi.. De atatea ori apar si ne ataca ganduri din toate partzile..ganduri care ne indeparteaza de Dumnezeu..sau ganduri care ne fac sa credem ca nu valoram nimic, dar Domnu vine mereu cu mangaierea Sa.. 'Cand ganduri negre se framanta cu gramada inlauntrul meu, mangaierile Tale imi invioreaza sufletul!' (Psalm 94:19).
Suntem atat de tineri..si nu am cuvinte sa multzumesk Domnului pentru ca a avut grija de noi..si suntem ai Lui..Il cunoastem..va datzi seama ce har sa stim ca Domnu ne iubeste? As vrea sa constientizez makar pe jumatate cat de speciala si de valoroasa sunt in ochii Lui..As vrea ca toti sa ne folosim tineretzea pentru Cel care merita toata slava..'Nimeni sa nu`tzi dispretuiasca tineretea, ci fi o pilda pentru credinciosi:in vorbire, in purtare,in dragoste, in credintza, in curatie.(1 Timotei 4:12).
As vrea asa de mult sa ne iubim cu totii mai mult.. in Christos..De ce de prea multe ori purtam niste mashti? Te rugam Doamne sa scoti tot ce`i rau in noi..si sa reversi tot mai mult din dragostea Ta..din bunatatea Ta..din rabdarea Ta in noi.. Un profesor spunea 'Ce-mi poate da stiinta ca sa sporeasca iubirea intre mine si celalalt ? Ce-mi poate da stiinta pentru intelegerea profunzimii si complexitatii sufletului ? Ce-mi poate da stiinta ca sa inteleg bogatia raporturilor dintre mine si cel de langa mine ? Stiinta nu ne poate lamuri asupra sensului ultim al existentei. Pentru aceasta trebuie sa apelam la credinta.' Cata dreptate are acest om si ma intreb daca il cunaoste pe Dumnezeu..cu atat mai mult noi care`L cunoastem..ar trebui sa fim plini de dragostea Lui..
Si totusi, nimic din aceste lucruri nu le putem obtzine si cere decat de la Insushi Creatorul dragostei..de la Cel care Este dragoste.. de la Cel in care ne punem nadejdea in fiecare zi. - EU - zice Domnul, te voi invatza si iti voi arata calea pe care trebuie s`o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta. (Psalm 32:8). Va doresc o zi plina de dragoste..
  • Abonare prin e-mail la postari

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Persoane interesate

    toateBlogurile.ro